Våre "reise-app" favoritter

Våre

Det florerer av ulike apper, og nå har man snart en app for alt mulig. 
Vi er mye ute og reiser, og det er noen apper vi ikke klarer oss uten som vi anbefaler alle å bruke.

1. Citymapper
Om du vil dra nytte av kollektivtrafikken i den byen du er på reise i, kommer du til å se på Citymapper som en gullgruve. Den fungerer i de fleste store byer i hele verden. Den inkluderer metro, busser, tog, sykkelutleie og har integrert Über-app. Den kan også brukes offline, så da sparer du dyrebar mobildata.
 

2. Maps Me (For Android)
De fleste er godt kjent med Google maps, men lillebroren Maps Me er kanskje ukjent for en del. Det er et offline-kart som tillater deg å laste ned detaljerte kart for det området du befinner deg i. Her finner du alt av restauranter, hoteller, metrostasjoner og gatenavn - men uten å bruke internett. Du kan til og med sitte på fly i offline-modus og se hvor flyet befinner seg! 
Tips: Lagre stedene du ønsker å besøke ved hjelp av ulike fargekoder så fremstår du som lommekjent i byen allerede før du ankommer.  

3. Trip Advisor
Når man skal finne et sted å spise er det lite som slår Tripadvisor. Her finner man anbefaling til de beste (og advarsel mot de kanskje dårligste) spisestedene. 
De beste stedene er ofte de som ligger litt bortgjemt, men erfaringsmessig er det ofte vel verdt strevet. 
Tips: Husk å les kommentarene. Mange spisesteder lever fortsatt på de gode tilbakemeldingene flere år tilbake, og noen betaler også for å komme øverst på "ranking" lista. 

4. VIPPS
De fleste har sikkert lastet ned VIPPS allerede, men den har en noe ukjent superfunksjon: I appen finnes det nemlig en egen delefunksjon hvor man kan opprette en reiseregning for alle i reisefølget.
Enten man skal på firmatur eller vennetur kan dere enkelt registrere alle kjøp og dele broderlig etter at reisen er over. Helt genialt!


5. XE
Så lenge euroen ligger rundt 10 er det ganske enkelt å regne ut valutaen, men dersom man beveger seg mot Østen, Storbrittania eller land som ikke har like enkel utregning er denne valutakalkulatoren helt super! 
Du kan legge inn inntil 10 valutafavoritter slik at du aldri er i tvil om hvor mye ting koster.