Nyttig info

Våre "reise-app" favoritter

Det florerer av ulike apper, og nå har man snart en app for alt mulig. 
Vi er mye ut og reiser, og det er noen vi ikke klarer oss uten som vi anbefaler alle å bruke.

1. Citymapper
Om du vil dra nytte av kollektivtrafikken i den byen du er på reise i, kommer du til å se på Citymapper som en gullgruve. Den fungerer i de fleste store byer i hele verden. Den inkluderer metro, busser, tog sykkelutleie og har også integrert Über-app. Den kan også brukes offline, så da sparer du dyrebar mobildata.
 

2. Maps Me (For Android)
De fleste er godt kjent med Google maps, men lillebroren Maps Me er kanskje ukjent for en del. Det er et offline kart som tillater deg å laste ned detaljerte kart for det området du befinner deg i. Her finner du alt av restauranter, hoteller, metro stasjoner og gatenavn - men uten å bruke internett. Du kan til og med sitte på fly i offline modus og se hvor flyet befinner seg! 
Tips: Lagre stedene du ønsker å besøke ved hjelp av ulike fargekoder, så fremstår du som lommekjent i byen allerede før du ankommer.  

3. Trip Advisor
Når dere skal finne et sted å spise er det lite som slår Tripadvisor. Her finner man anbefaling til de beste (og kanskje dårligste) spisestedene. 
De beste stedene er ofte de som ligger litt bortgjemt, men erfaringsmessig er det ofte vel verdt strevet. 
Tips: Husk å les kommentarene. Mange spisesteder lever fortsatt på de gode tilbakemeldingene flere år tilbake, og noen betaler også for å komme øverst på "ranking" lista. 

4. VIPPS
De fleste har sikkert lastet ned VIPPS allerede, men den har en noe ukjent superfunksjon: I appen finnes det nemlig en egen delefunksjon hvor man kan opprette en reiseregning for alle i reisefølget.
Enten man skal på firmatur eller vennetur kan dere enkelt registrere alle kjøp og dele broderlig etter at reisen er over. Helt genialt!


5. XE
Så lenge euroen ligger rundt 10 er det ganske enkelt å regne ut valutaen, men dersom man beveger seg mot østen, Storbrittania eller land som ikke har like enkel utregning er denne valuta kalkulatoren helt super! 
Du kan legge inn inntil 10 valuta favoritter slik at du aldri er i tvil om hvor mye ting koster. 

 

Les mer

Tips til deg som planlegger firmatur

Ønsker du å belønne dine ansatte med en tur fordi de har gjort en god jobb? Vil du ta med hele bedriften på en reise for å komme ut av kontoret og bygge videre på den gode lagfølelsen? Uansett hva hensikten og formålet ditt er, vil en firmatur bidra til økt samhold og produktivitet, og vil være noe de ansatte kan snakke om i lang tid. 

For at vi kan hjelpe deg så godt som mulig har vi samlet noen punkter du bør tenke gjennom før du tar kontakt med oss. 

 

Hva er formålet med turen?

Det finnes mange gode grunner for å ta med kollegaer og ansatte på reise. Enten formålet er belønning, jubileum, konferanse eller å bygge samhold i teamet, er det viktig å definere et formål med turen. Da blir det enklere å finne aktiviteter og innhold som passer inn.

 

Hvem skal være med?

Om det er 20 mannlige bilmekanikere i 50-åra eller 150 jenter i klesbransjen i ulik alder har mye å si for hva reisen skal fylles med av innhold.
Husk at aktivitetene ikke må gjenspeile det du selv liker, men passe til en hel gruppe mennesker.
Tips: Dersom aktivitetene skal passe for alle bør de ikke må være for fysisk krevende. Ved store grupper er det ofte praktisk å ha både valgfrie og obligatoriske aktiviteter slik at alle finner noe som passer dem. 

Hvem man skal invitere med seg er selvsagt et viktig spørsmål.
Dersom du skal invitere med deg alle - husk også på de som er ute i permisjon, samt nyansatte som kanskje ikke har begynt i jobben enda.

Hvis ikke alle blir invitert er det viktig at alle i bedriften er inneforstått med hvorfor kun deler av selskapet skal på tur, for eks ved en ledersamling. 

 

Hva er budsjettet?

Start med å avklare det økonomiske utgangspunktet. Når du vet hvor mye som skal brukes på denne reisen blir det mye enklere å planlegge aktuelle destinasjoner og alternativer til aktiviteter.  
Kanskje er det en belønningstur de ansatte har jobbet for i lang tid, eller en overraskelse i anledning et jubileum eller nylansering?

Husk at billig ikke alltid er bra, det kan fort bli dyrt når det viser seg at relevante forsikringer og tjenester ikke var inkludert.
Desto mer du inkluderer i pakken fra starten av dess færre økonomiske overraskelser får du når reisen er over. 

Du som booker turen vet hva som er inkludert og ikke. Husk å kommuniser hva som er inkludert, og hva de ansatte selv må dekke til alle som skal være med på tur. 
Tips: Sjekk skattereglene for hva du kan skrive av og ikke – så unngår dere ubehagelige overraskelser når dere kommer hjem.

 

Faglig innhold

Et møterom er ikke bare et møterom. Er det behov for prosjektor og lydanlegg? Internett? Penner og papir? Kaffepause eller lunch? Eksterne foredragsholdere eller bedriftsbesøk? Om det faglige er hovedformålet med turen er det viktig med god planlegging.
 

Overnatting

Skal dere overnatte i lavvo eller på luksushotell? På standard byhotell eller i historiske omgivelser? Dobbeltrom eller enkeltrom? En god natts søvn er helt avgjørende enten man skal fungere på dagtid eller nattestid, så overnattingsstedet er viktig å tenke på. Uansett hva man velger er det smart å huske på avstand til flyplassen, aktiviteter eller andre punkter på programmet. Store grupper og høyere alder setter ofte høyere krav til standard.  
 

Transport og reisetid

Om reisen er lang eller kort, er det alltid mulig å gjøre noe spennende ut av selve transporten, med en hyggelig lunsj eller unik opplevelse underveis.

På utenlandsturer må man huske på den totale reisetiden, inkludert eventuelle tilslutningsfly fra andre flyplasser, venting og transfer. På en stor flyplass i en ukjent by er det alltid praktisk å bli møtt i ankomsthallen og fulgt til en ventende buss eller taxi. 
Og for all del – sjekk at alle har gyldig pass i god tid før reisen. 

God tur!

Les mer

Hvorfor bruke et reisebyrå?

Vi blir stadig mer bereist, og selvom mange booker reisene sine på nett, har reisebyråene fortsatt like mye jobb i dag som for 30 år siden, om ikke mer! Hvorfor det? Det finnes mange grunner til hvorfor man bør bruke et reisebyrå, og vi har kommet frem til 7 gode grunner til at det reisebyrået bør være nettopp Sponsorlink. 

 

 1. Hvor gøy er det egentlig å bla side opp og side ned, på jakt etter det hotellet med best beliggenhet i forhold til lommeboka? 
  Hos oss får du menneskelig ekspertise og den gode personlige oppfølgingen som forenkler prosessen for deg, uavhengig om du skal på jobbreise eller privatreise. I tillegg sparer du masse tid, og tryggheten et seriøst reisebyrå gir deg er umulig å sette en prislapp på.

   
 2. En kjent myte for mange er at det er så dyrt å bruke et reisebyrå. 
  Se for deg all tiden du som privatperson eller ansatt i en bedrift må bruke på å søke etter alle elementene i en reise som fly, hotell, restauranter, aktiviteter osv. Kanskje har firmaet eller familien til og med ulike tanker for hva innholdet skal være, og skal man tilrettelegge etter alles ønsker blir det fort mange timer foran pc'en. 

  Prisen du får oppgitt på nett er sjeldent den du ender opp med å betale. Etter at alle tillegg, skatter og avgifter er lagt til er prisen kanskje den samme som du fikk tilbud om fra et reisebyrå.
  I tillegg får du fordeler hos et reisebyrå du som privatperson ikke får, slik som avbestillingsregler og endringer. 

   
 3. Som medlem av Reisegarantifondet og offisiell IATA-agent kan vi garantere trygg handel og profesjonell håndtering av flybilletter.
  Dersom et fly blir kansellert, eller hotellet går konkurs er det vårt ansvar som reisebyrå å hjelpe deg ut av situasjonen. 
  Booker man alt på egenhånd er man også selv ansvarlig dersom noe skulle gå galt. Ved å bruke et reisebyrå kan du slappe av på flyplassen mens vi gjør jobben her hjemme i Norge og oppdaterer deg når alt er fikset. 

   
 4. Vi har over 20 års erfaring med å planlegge og gjennomføre reiser verden over. Enten du skal ha en enkel flyreise innenlands eller ha med en stor gruppe til et idrettsarrangement har vi alltid den samme profesjonelle innstillingen til deg som kunde.
  En av våre grunnverdier er "personlig", og ved å bruke oss vil du alltid forholde deg til èn person gjennom hele planleggingen. 

   
 5. En annen myte er at mange tror ansatte i et reisebyå søker på google etter det du selv kunne gjort hjemme i stua. Det stemmer ikke.
  Over hele verden har vi et stort nettverk av agenter og samarbeidspartnere som hjelper oss med å finne de kuleste aktivitetene og de beste restaurantene hverken du eller vi finner ved å søke på nett. Det er lokalbefolkningen og de som jobber på destinasjonen som kjenner sin by best, og de fordelene kan du som kunde dra nytte av ved å bruke oss. 

   
 6. Gjennom vårt nettverk holder vi oss oppdatert på nye destinasjoner og ukjente perler. Vi søker hele tiden etter unike aktiviteter og attraksjoner, nye og spennende restauranter og de beste hotellene - alt for å tilrettelegge etter dine ønsker og behov. 

   
 7. På reise med SponsorLink kan du som er ansvarlig for turen slappe av og nyte opplevelsene på lik linje som de andre istedetfor å tenke på reservasjoner, navnelister og billetter – det tar vi oss av! 

Les mer